Şehir Hayalleri Gerçeğe Dönüşüyor...

Yurttaşların yaşadıkları şehirle ilgili daha çok düşünmesini ve fikirlerini dile getirmesini amaçlayan “Bir Şehir Hayali” çalışması kapsamında, onlarca ilden yüzlerce kişi 2030 tarihli bir online gazete hazırlayarak hayallerini paylaşıyor.

birsehirhayali.birarada.org sitesinde doldurulan gazetelerde deprem riskine hazır mahallelerden sosyal imkânlara erişebilen köylere; musluğundan içilebilir su akan evlerden herkes için hızlı ve ücretsiz internete pek çok istek öne çıkıyor.

Hazırlanan online gazetelerdeki bu taleplerin yerel yönetimlere bir rapor hâlinde sunulacağı ve yerel yönetimlerin sivil toplum ile birlikte adım atmasının isteneceği belirtiliyor.

Bir Şehir Hayali’nin son derece özgün bir katılımcılık çalışması olduğunu kaydeden Denge ve Denetleme Ağı Genel Direktörü Hayriye Ataş, “Hayallerimizin 10 yıl sonra gerçek olması için neler yapabileceğimizi birlikte düşünüyoruz. Bugün kurduğumuz hayalleri huzurlu, mutlu ve umutlu bir gelecek için somut politika önerilerine dönüştürüyoruz” diyor.

Farklı düşünüyoruz, bir arada çözüyoruz!
BİZE KATILIN