Birarada Dayanışma Toplantılarımızda Başlığımız: “Engelli Hakları ve Deprem”

“Birarada Dayanışma” toplantı serimizi bu kez “Engelli Hakları ve Deprem” gündemiyle gerçekleştirdik.

Bir dizi halinde düzenlediğimiz ve deprem sonrasına yönelik çalışmalarımızı paylaşmak, sorun alanlarını belirlemek ve çözüm önerilerimizi sunmak amacıyla üye ve paydaşlarımızla bir araya geldiğimiz online toplantılarımız devam ediyor.

“Engelli Hakları ve Deprem” başlığında düzenlediğimiz toplantımızda; Altınokta Körler Derneği, STGM, İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi, Afet Otizm Dayanışma Ağı, Ceviz Otizm Derneği, Özgür Eller Otizm İnisiyatifi, Uluslararası Sivil Toplum Ağı Derneği, Engelli İnsan Hakları Derneği, S.S.Tomurcuk Eğitim Kültür Dayanışma ve İşletme Kooperatifi, Evrensel Görme Özürlüler Derneği, Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı ve Dr. Fidan Güneş Gürgör Kılıç ile bir araya geldik.

Deprem sonrasındaki süreçte tüm engelli bireylerin maruz kaldığı hak ihlalleri ve farklılaşan ihtiyaçları konusunda o illerdeki mevcut duruma dair gözlemlerini paylaşan katılımcılarımız, yürüttükleri çalışmalara dair bilgiler de aktardı. Katılımcılarımız, sorun alanlarından ve tecrübelerinden yola çıkarak, hem deprem sonrası sürece hem de olası afetlere ilişkin sivil toplum örgütlerinin atması gereken adımları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Farklı alanlarda devam edecek toplantılarımız aracılığıyla sivil toplum örgütlerinin iş birliği içinde çalışmasına katkı sunmayı sürdüreceğiz.


Toplantılarımız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

Farklı düşünüyoruz, bir arada çözüyoruz!
BİZE KATILIN