Birarada Dayanışma Toplantı Serimizi “Deprem ve Eğitim” Başlığıyla Gerçekleştirdik

“Birarada Dayanışma” toplantı serimize “Deprem ve Eğitim” gündemiyle devam ettik.

Deprem sonrasına yönelik çalışmalarımızı paylaşmak, sorun alanlarını belirlemek ve çözüm önerilerimizi sunmak amacıyla üye ve paydaşlarımızla bir araya geldiğimiz online toplantılarımızı sürdürüyoruz.

“Deprem ve Eğitim” başlığındaki toplantımızda, Öğretmen Ağı, TUİÇ Akademi, Sakin Okul Derneği, Eğitim Hali (Aposto), Eğitim Reformu Girişimi, Buldan Vakfı, Genç Düşünce Enstitüsü ve Köy Okulları Değişim Ağı ile bir araya geldik.

Deprem sonrasında eğitim süreçleri, yaşanan sorunlar ve ihtiyaçlar konusunda görüşlerini ve sahadaki tecrübelerini aktaran katılımcılarımız, sivil toplum örgütleri olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Katılımcılarımız, deprem bölgesinde özellikle kırsaldaki okulların durumu, öğrencilerin eğitiminin kesintiye uğramasıyla yaşanan sorunlar, veri elde etmedeki aksaklıklar, öğretmen ve öğrencilere yönelik psikososyal destek konularında  görüş ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Farklı alanlarda devam edecek toplantılarımız aracılığıyla sivil toplum örgütlerinin iş birliği içinde çalışmasına katkı sunmayı sürdüreceğiz.

Toplantılarımız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

Farklı düşünüyoruz, bir arada çözüyoruz!
BİZE KATILIN