Birarada Dayanışma: "Deprem ve Ekoloji, Çevre ve Hayvan Hakları"

“Birarada Dayanışma” toplantı serimizi “Deprem ve Ekoloji, Çevre ve Hayvan Hakları” gündemiyle gerçekleştirdik.
Deprem sonrasına yönelik çalışmalarımızı paylaşmak, sorun alanlarını belirlemek ve çözüm önerilerimizi sunmak amacıyla üye ve paydaşlarımızla bir araya geldiğimiz online toplantılarımıza devam ediyoruz.

"Deprem ve Ekoloji, Çevre ve Hayvan Hakları" başlığındaki toplantımızda, Yaşamdan Yana Derneği, Alevi Düşünce Ocağı, Doğal Yaşam Derneği, STGM, Halkların Demokratik Kongresi-Ekoloji Meclisi ve Sida ile bir araya geldik.

Deprem sonrası atık yönetimi; deprem hafriyatları ve molozlar, tarım alanları, hayatta kalan hayvanların bakımı; yiyecek ve güvenli alan temini gibi önemli ve geniş bir perspektifle çevre ve hayvan haklarına ilişkin görüş ve önerilerini aktaran katılımcılarımız, sivil toplumun alanda etkin olmasının önemini vurguladı. 
Deprem bölgesinde enkaz altında kalan hayvanlara dair çalışmalar yapan HAYTAP örneğini sunan katılımcılarımız, sivil toplumun afet ve ilkyardım eğitimi almaları gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.

Katılımcılarımız, Diyarbakır Galeria Sitesi’nde kurtarılan hayvanların sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, aktif vatandaşların da mücadelesiyle gerçekleştiğini hatırlatırken, sivil topluma katılımın ve sivil toplumun bir arada kapasitesinin güçlenmesinin yaşamsal olduğunu belirtti.
Farklı alanlarda devam edecek toplantılarımız aracılığıyla sivil toplum örgütlerinin iş birliği içinde çalışmasına katkı sunmayı sürdüreceğiz.

Toplantılarımız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

Farklı düşünüyoruz, bir arada çözüyoruz!
BİZE KATILIN