“Gözümüz Demokraside” Kampanyamız Başladı!

“Gözümüz Demokraside” kampanyamız başladı!

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında gerçekleşecek ilk seçimlerde önemli bir kampanya gerçekleştiriyoruz: “Gözümüz Demokraside”.

Kampanyamızı, Ankara’da düzenlediğimiz bir basın lansmanı ile kamuoyuna duyurduk.

Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantımızın açılışında konuşan Ağ Temsilcimiz Muratcan Işıldak, DDA’nın yürüttüğü tüm çalışmalarında katılımcı ve çoğulcu bir demokrasinin güçlenmesine katkı sunmayı hedeflediğini kaydederek, “Kampanyayı demokrasiyle şahlandıralım” dedi.

Ağ Temsilcimiz Zübeyde Ozanözü ise “Daha özgür bir dünya, yaşanabilir bir ülke için Gözümüz Demokraside diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KAMPANYAMIZIN EN ÖNEMLİ AKTÖRÜ VATANDAŞLAR”

Kampanyamızın sunumunu gerçekleştiren Genel Koordinatörümüz Hayriye Ataş ise “Aktif vatandaşlık” vurgusu yaparak, “Kampanyamızın en önemli aktörü vatandaşlar” dedi. Ataş, “Kampanyamız ile seçim sürecinde vatandaşların oy tercihlerini yaparken aktif vatandaşlık bilinciyle demokratik haklarını bilerek hareket etmelerine katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
Kampanyamızın hedef kitlesini seçmenlerin, medyanın ve siyasi partilerin oluşturduğunu belirten Ataş, “Katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi adına denetim alanımızı genişleteceğiz” dedi.

Ar-Ge Koordinatörümüz Hakan Yavuzyılmaz da kampanyamızın “adil ve özgür seçimler”, “kutuplaşmanın aşılması”, “denge ve denetleme sisteminin ana akımlaştırılması” başta olmak üç sacayağının bulunduğuna dikkat çekti. 

NASIL BİR KAMPANYA?

Seçimin tüm süreçlerini yakından izleyeceğimiz “Gözümüz Demokraside” kampanyamızdaki hedeflerimiz ise şöyle:

-Seçim sürecinde, vatandaşların oy tercihlerini yaparken “aktif vatandaşlık” bilinciyle, demokratik haklarını bilerek hareket etmelerine katkı sağlamak.

-Siyasi partilerin ve vatandaşların demokratik seçim kriterleriyle ilgili bilgi ve farkındalık sahibi olmalarını sağlayarak seçimlerin adil ve özgür bir ortamda gerçekleşmesine katkı sunmak.

-Yaklaşan seçim sürecinde kutuplaşmanın aşılmasına ve toplumun ortak taleplerinin karar vericilere, siyasi partilere ulaşmasına aracı olmak.

-Vatandaşların gündelik hayatta yaşadıkları toplumsal ve ekonomik kriz kaynaklı sorunların denge ve denetleme mekanizması ile ilişkisini ortaya koymak ve farkındalık yaratmak.

KAMPANYA ÇALIŞMALARIMIZ

Kampanyamız sürecince; “Gözümüz Adaylarda”, “Gözümüz Taleplerde”, “Gözümüz Sandıklarda”, “Gözümüz Meclis’te”, “Gözümüz Partilerde”, “Gözümüz Medyada” diyerek çalışmalarımızı denge ve denetleme merceği ile yürüteceğiz. Katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi hedefiyle aktif vatandaşlığı güçlendireceğiz.

Seçimlerin adil ve özgür bir ortamda gerçekleşmesine katkı sağlamayı amaçladığımız kampanyamız aracılığıyla tarafsız ve yapıcı nitelikte bir “Demokratik seçim nasıl olur” örneği de sunmuş olacağız. Kampanya kapsamında üreteceğimiz içeriklerimizden bazı örnekler ise şöyle:

-2018 Seçim Bildirgeleri Üzerinden Türkiye’nin Denge ve Denetleme Karnesi
-Demokratik Seçimlerde Medyanın Rolü
-Parti-içi Demokrasi ve Türkiye’de Aday Belirleme Süreci
-2018 Seçim Vaatleri İncelemesi
-Milletvekili Aday Profili
-Seçim Bildirgelerinde Denge ve Denetleme ve Ortaklaşan Ana Temalar
-27. Dönem Milletvekili Karnesi
-27. Yasama Dönemi Performans Değerlendirmesi
-Seçimin Demokratik Kriterler Üzerinden Değerlendirilmesi

AKTİF VATANDAŞLIK

Gözümüz Demokraside kampanyamızın temel amaçlarından biri de vatandaşların demokratik haklarını bilerek hareket etmelerine katkı sağlamak. Kampanya çalışmalarımızı “aktif vatandaşlık” odağında yürüteceğiz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz Demokrasi Atölyelerimiz de Türkiye’nin dört bir yanında katılımcılarına ulaşmaya devam ediyor.

Yerel seçimlerde “Mahalle Meselesi;” Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve genel seçimlerde, “Aramızda Paranın Lafı Olsun;” referandum döneminde “Birbirimize Bakacak Yüzümüz Olsun” başlıklı kampanyalar gerçekleştirmiştik. 

Şimdi de “GÖZÜMÜZ DEMOKRASİDE” diyoruz.
Kampanyamızın web sitesine gozumuzdemokraside.org adresinden ulaşılabilirsiniz. 

Farklı düşünüyoruz, bir arada çözüyoruz!
BİZE KATILIN