Hemşehri Forumlarıyla Yereldeyiz!

Denge ve Denetleme Ağı olarak “Hemşehrilerin söyleyecekleri var” diyerek, yerel seçimler öncesinde “Hemşehri Forumları” düzenliyoruz.

O kentin sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların bir araya geldiği Hemşehri Forumları’nda, katılımcılarımız yaşadıkları kente dair yerel yönetimlerden beklentilerini, kentin sorun alanlarını ve somut önerilerini dile getiriyorlar. Forumlarda gerçekleştirilen grup çalışmaları sonucunda ortaya çıkan yerel yönetimlerden talepleri ise forumlarda belirlenen temsilcilerle birlikte adaylara iletiyoruz.

Trabzon ve Mardin'deydik

Hemşehri Forumları kapsamında 16 Şubat’ta Trabzon’da 34 sivil toplum örgütü; 27 Şubat’ta ise Mardin’de 15 sivil toplum örgütü ile bir araya geldik.

Afet bölgesindeki sivil toplum örgütlerini de Hemşehri Forumu'nda buluşturduk; 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentlerdeki sivil toplum örgütleriyle çevrimiçi bir araya geldik.

Forumlarda ortaya çıkan sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimlerden taleplerini ise adaylarla buluşturduk. Adaylardan seçilmeleri durumunda “Demokratik denge ve denetleme sisteminin temelini oluşturan hesap verebilirlik, şeffaflık ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda, sivil toplumun taleplerini gözetecekleri” yönündeki iyi niyet beyanlarını imzalamarını da talep ettik.

Sıra Adaylarda!

İlk olarak CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Hasan Süha Saral’ı ziyaret ettik ve yerel yönetimlerden taleplerimizi ilgilerine sunduk. Saral, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda “Demokratik denge ve denetleme sisteminin temelini oluşturan hesap verebilirlik, şeffaflık ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda, sivil toplumun taleplerini gözeteceğine” ilişkin iyi niyet beyanına da imza attı.

                                                           

Deva Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Selçuk Keskin de ziyaretimizde, belediye başkanı seçilmesi durumunda; “sivil toplumun taleplerini gözeteceği”ne ilişkin iyi niyet beyanını imzaladı.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Muhammet Erkan da iyi niyet beyanını imzalayan adaylardan oldu. 

Bir başka görüşmemizi ise Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı’nda, Seçim Komitesi Başkanı Necati Eraydın’la gerçekleştirdik. Eraydın’a Trabzon’daki 34 sivil toplum örgütünün taleplerini içeren belgeyi ilettik.

    

Mardin'de ise CHP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ömer Durak ve ardıdan DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ahmet Türk’ü ziyaret ettik, Mardin Hemşehri Forumu'na katılan sivil toplum örgütlerinin taleplerini ilettik. 

Ömer Durak ve Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeleri durumunda “Demokratik denge ve denetleme sisteminin temelini oluşturan hesap verebilirlik, şeffaflık ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda, sivil toplumun taleplerini gözeteceklerine" ilişkin iyi niyet beyanını da imzaladılar. 

      

 

Trabzon Hemşehri Forumu/STÖ’lerin Yerel Yönetimlerden Talepleri

Mardin Hemşehri Forumu/STÖ'lerin Yerel Yönetimlerden Talepleri

Farklı düşünüyoruz, bir arada çözüyoruz!
BİZE KATILIN